Aktivering

Idag är mina hundar i god fysisk form och vi har hittat en bra aktiveringsnivå för alla hundarna, utifrån var och ens förutsättning.

Jag brinner för att kunna ge alla hundar en aktiv vardag, oavsett ålder eller fysiska och mentala förutsättningar. Här beskriver jag lite mer om vad fysisk och mental aktivering innebär!

Fysisk aktivering

Alla hundar behöver fysisk aktivering, men olika mycket och på olika sätt. Allt ifrån många mil i en dragsele framför en kälke, till en promenad runt kvarteret. Det beror helt på individen, där både ras, ålder, eventuella fysiska hinder och individuella behov spelar roll. Vi har tre hundar med olika fysiska behov, då får man ibland trixa för att se till att alla får sina behov tillgodosedda. Vi tillbringar många av våra promenader i skogen, där mår vi som bäst, både hundar och människor. 

Balansträning är ett fantastiskt exempel som passar alla hundar, anpassat efter individ. Att öva på kroppskontroll ökar självkänsla och självförtroende hos våra hundar.

Mental aktivering

Man hör ofta om att man ska berika hundens vardag, men vad är det? Det handlar om att se till att hunden får utlopp för sina naturliga behov, såsom att få arbeta för att få sin mat till exempel. 

Det finns så många sätt att aktivera sin hund mentalt, där berikning är en viktigt del. En av de allra bästa aktiveringar man kan göra är att låta hundarna arbeta med nosen. Det kan göras med allt från små godissök i vardagen, eller varför inte prova personsök med oss?

Med små medel kan du göra dina promenader med hunden så mycket roligare. Ni stärker er relation, hunden blir stimulerad, och till på köpet får ni en bättre följsamhet i kopplet. 

Mental aktivering i vardagen kostar inte en massa pengar, man behöver inte köpa dyra aktiveringsleksaker. Det finns så mycket mer vi kan göra tillsammans, som också stärker er relation med hunden. Kan det bli bättre?

Nyfiken på träning?

Varmt välkommen att kontakta mig.