rocky hund tittar

Välkommen till Activedogs blogg!

Decembermörkret är kompakt utanför fönstret, och det är tyst och stilla ute. Inne i vårt lilla hus råder det en febril aktivitet. Doris och jag går just nu en kurs online, (Blygerhundar med Jessica Mann, har ni inte läst boken, gör det!) och har gjort en av veckans läxor, snurra på en pall.  Den här perioden jobbar vi med kroppskontroll, där balansövningar är bland våra absoluta favoriter.

När Doris kom till oss, liten och oerhört osäker, hade jag turen att träffa en suverän instruktör som hjälpte mig med verktyg för att öka Doris självkänsla och självförtroende. Där är balansövningar helt fantastiska. Vi kommer att bjuda er på olika tips, både här i bloggen och på sociala media. 

Rocky är fullt upptagen med att följa efter Bruce och stjäla hans leksaker….. Bruce och Rocky är två seniorherrar, som älskar att leka. Här hemma pratar vi inte högt om deras ålder, för de har inte fattat att de är pensionärer än. 😊  Kroppsligt så märks det absolut att de är seniorer, men de är fortfarande i god fysisk form och hänger med på det mesta, i lagom takt, längd och med ordentlig återhämtning. 

Vad handlar Activedogs blogg om?

I bloggen kommer ni få fortsätta att träffa alla tre hundar, med olika behov och förutsättningar, men med ett aktivt liv ihop tillsammans med mig och min man. Jag ser fram emot att äntligen få komma igång med mitt lilla företag activedogs, och kunna få ge vidare min kunskap till andra. Samtidigt påbörjar jag nu en vidareutbildning för problemutredning för hund. Det känns otroligt bra att fylla på med den kunskapen redan nu, då hundinstruktörsutbildningen gav mersmak. Ju mer man lär sig, desto mer förstår man vad man inte kan. 

Nu är det dags att sätta på hundarna sina reflextäcken, ta fram pannlampan och ta en sista kvällskiss med dem i trädgården. Sen avslutar vi kvällen som vi brukar, med den sista timmen i soffan, i en stor hög, min man, jag, Doris, Rocky och Bruce. Vi hörs snart igen 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *