Träningsmetoder

Jag jobbar med ett belöningsbaserat förhållningssätt. Men vad är då belöningar? Det är så mycket mer än köttbullar, som är en vanlig missuppfattning.

Det kan vara allt från godis, leka, nosa, gå lös, till en mängd olika saker. Tillsammans utforskar vi vad din hund ser som belöningar och hur vi kan variera dem.  ser vi till att ha roligt tillsammans. Leken är viktigt både för inlärningen och för vår relation. Och visst blir det mycket roligare när vi har kul ihop?

Belöningsbaserat förhållningssätt och hundar

Helt naturligt lär sig hundarna saker hela tiden, då de blir belönade. Många gånger tänker vi inte ens på det. En hund jagar en cykel, för att varje gång den gör det belönas den med att cykeln försvinner…..

För mig är det oerhört viktigt att vi använder ett belöningsbaserat förhållningssätt i all träning. All modern forskning visar att det är den här vägen vi ska gå, och visst känns det också självklart. Det betyder inte att det inte finns några regler, då har man missförstått hela tanken. Vi har till exempel tydliga regler för när vi belönar, och vi hjälper hunden att ersätta ett oönskat beteende med ett annat. Det ska vara lätt för hundarna att lyckas, så vi ser till att ha en ordentligt grund, och bygger sakta därifrån. Istället för quickfix, jobbar vi med en förändring som håller över tid och som hundar och förare är nöjda och bekväma med.

När vi jobbar tillsammans med våra hundar ser vi till att ha roligt tillsammans. Leken är viktigt både för inlärningen och för vår relation. Och visst blir det mycket roligare när vi har kul ihop?

Nyfiken på träning?

Varmt välkommen att kontakta mig.