Om mig –

Jag heter Lena Moseley, är certifierad hundinstruktör, och bor ute i Håbo-Tibble, Bro. Så länge jag kan minnas har det alltid funnits djur i mitt liv.
I oktober 2021, blir jag även färdig hundpsykolog.

Jag är uppväxt med borderterrier (och katter, kaniner, möss, fiskar, hästar mm) och min första egna hund blev också en borderterrier, Gunnar. Han var den mest trygga, stabila hunden man kan tänka sig. Vi fick ha honom från att han var 8 veckor till nästan 14 år innan han fick somna in.

Idag bor jag med min man och våra tre hundar, alla omplaceringshundar från Irland (hundarutanhem.se). Min dotter har också två omplaceringar från Irland, som är hos oss ibland, då är det fullt hus .

Så efter att ha haft en väldigt trygg och stabil hund, har jag idag valt att ha omplaceringshundar, med allt vad det innebär. Det har gjort mig mer ödmjuk, och kunskapstörstande för hur vi kan hitta nya sätt att nå olika individer med olika bakgrunder. Jag gillar att klura och hitta olika lösningar. För att hitta olika mål och bryta ner det till delmål, utifrån hund och sammanhang. Därför påbörjade jag utbildningen till hundpsykolog direkt efter hundinstruktörsutbildningen.

För mig är det viktigt att möta varje människa och hund med respekt, och bygga på relationen utifrån deras förutsättningar.

Doris

Doris är parson russelmix och kom till oss 2016. Hon är 6 år gammal.

Rocky

Rocky är yorkiemix. Han är 12 år och kom till oss 2018

Bruce

Bruce är en labrador på 11 år, som kom till oss i maj 2020.

Vi tränar idag lydnad (med Doris upp till startklassnivå), dog parkour, nose work och personspår. Vardagen kryddar vi också med olika former av berikning och fysiska och mentala aktiviteter.

Det är tack vare Doris som jag är här med activedogs idag. Hon kom till oss med en massa stress och rädslor i bagaget.

Det visade sig i en mängd olika problembeteenden, och vissa arbetar vi fortfarande med.  Jag fick snabbt tänka om när hon kom, och se till att skaffa mig mer kunskap, för att kunna hjälpa henne på bästa sätt. Sedan dess har intresset för kunskap bara ökat, och ju mer jag lär mig, desto mer förstår jag hur mycket mer kunskap det finns att inhämta.

Det är så otroligt roligt att lära mig mer om hundarna och jag har också insett att jag tycker att det är väldigt roligt att ge min kunskap vidare, så fler kan få lära sig mer om dessa fantastiska varelser. För mig är det otroligt viktigt med att fortsätta utbilda mig och hålla mig uppdaterad med ny kunskap. Det är en färskvara som måste hållas uppdaterad.

Min filosofi är att alla hundar är en helhet, med olika behov som vi måste se till att tillgodose. De har självklart behov av bra mat, vila, god hälsa, men också fysisk och mental aktivering efter individuell förmåga och behov.

Därav valet av namn – activedogs, och jag tror att alla hundar kan. Vi behöver utgå från varje individ, och se vad hunden behöver och har förmåga till. Sen tror jag på att hitta aktiviteter som ni båda tycker är roliga, det är så mycket

Utbildningar

Har gått kurser tillsammans med mina hundar som valpkurs, aktiveringskurs, Nosework 1 + 2, hundmöteskurs, hundens språk – Nositeten, första hjälpen – Hundfantasten, flertalet privatträningar i klicker, vardagslydnad, skvallerträning, hundmöten, startklasslydnad och personspår, hos Fria Tassar och Hundfantasten.

För mig är det otroligt viktigt med att fortsätta utbilda mig och hålla mig uppdaterad med ny kunskap. Det är en färskvara som måste hållas uppdaterad

PTSD & Traumabearbetning hos hund, en heldag för yrkesverksamma, Caroline Alupo, 2018
Första hjälpen – Hundfantasten 2019
Hundmassage för hemmabruk  -en heldag,  Djur i Balans februari 2019
Workshop hunden beteende – Två dagar, Nositeten april 2019
Hundinstruktörsutbildning, augusti 2019-augusti 2020
Oktober – december 2020 Blygerhundar med Jessica Mann
Problemutredningsutbildning – november 2019- maj 2020, Hundfantasten 
Hundinstruktörsutbildning,  Hundfantasten, augusti 2019-augusti 2020
Hundpsykologutbildning, Hundfantasten, pågår, färdig oktober 2021

Jag är H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare

H märkning sveriges hundföretagare
Lena Moseley medlem i svenska hundföretagare

Förhandsgranska i ny flik(öppnas i en ny flik)

Nyfiken på träning?

Varmt välkommen att kontakta mig.